Vitiligo pigmentbehandeling


Door de gevolgen van Vitiligo verdwijnt het natuurlijke pigment uit uw huid en ontstaan kleurverschillen. Met permanente make-up camoufleren we pigmentvlekken, waardoor deze veel minder opvallen. In veel gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar onze pigmentbehandeling, informeer naar de voorwaarden.

Behandeling Vitiligo met permanente make-up

Als uw huid minstens 3 jaar stabiel is en het niet om een te groot gebied gaat, komt u in aanmerking voor een medische pigmentbehandeling. Met permanente make-up brengen we nieuwe pigmenten aan in de lichtere huid om daarmee de grensgebieden te vervagen en vlekken te camoufleren. We behandelen bijvoorbeeld pigmentvlekken op handen en voeten of kleurverschillen in het gezicht. Met een permanente lipliner kunnen we ook lippen opvullen of accentueren. We houden er rekening mee dat uw huid gevoeliger is of anders kan reageren. Voor medische pigmentatie gebruiken we daarom alleen hoogkwalitatieve pigmenten. Een pigmentbehandeling kan veel betekenen voor mensen met Vitiligo: pigmentvlekken worden veel minder zichtbaar.

Onze veilige pigmentbehandeling en betrouwbare werkwijze

Een medische pigmentbehandeling is geschikt voor mannen en vrouwen met Vitiligo. We werken met de best geteste apparatuur en behandelen met pigmenten van het merk Academie. Deze materialen zijn veilig en goedgekeurd door de Keuringsdienst van Waren. Om zeker te weten dat u onze pigmentbehandeling veilig kunt ondergaan, nemen we tijdens de intake een GGD-vragenlijst door over uw gezondheid.

Uitgebreide, vrijblijvende intake - STAP 1

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bekijken we uw huid en bespreken we de pigmentbehandeling. Dit eerste persoonlijke gesprek vinden wij erg belangrijk, want we willen dat u zich prettig voelt bij ons. Daarom nemen we hiervoor ruim de tijd en brengen we geen kosten in rekening. Eventueel doen we tijdens de intake al een kleurentest, waarmee we bepalen met welke kleuren we uw pigmentvlekken kunnen camoufleren. In dat geval betaalt u een kleine bijdrage voor de materialen, de intake zelf blijft gratis.

Behandelen pigmentvlekken bij Vitiligo – STAP 2

Tussen de 4 en 6 weken na de kleurentest beoordelen we de behandelde huid. Daarna beginnen we met de eerste pigmentbehandeling van maximaal 1 uur. Door per keer een deel van de pigmentkleuren in te brengen, wordt de lichte huid steeds een beetje donkerder. Afhankelijk van het effect na de behandeling bepalen we hoeveel sessies er nodig zijn voor een optimaal resultaat. Na iedere behandeling heeft uw huid 6 weken nodig om volledig te herstellen.

NB U mag voor de pigmentbehandeling gebruik maken van de verdovende Emla-crème, op recept verkrijgbaar bij uw huisarts. Breng de crème een halfuur van te voren ruimschoots aan op uw huid.

Goede nazorg voor de behandelde huid – STAP 3

Een goede nazorg voor de behandelde pigmentvlekken is net zo belangrijk als de behandelingen zelf. We geven u altijd een verzachtend verzorgingsproduct mee. Ook ontvangt u een nabehandelingsformulier, waarin we uitleggen hoe u de huid het beste kunt verzorgen.