Littekenbehandeling


Met behulp van innovatieve pigmentatie maken we littekens minder opvallend. We camoufleren oneffenheden en versoepelen uw huid. In veel gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar onze littekenbehandeling, informeer naar de voorwaarden.

Littekens versoepelen en camoufleren

Uw huid herstelt niet altijd zoals u wilt. Soms wordt uw litteken met de jaren zelfs opvallender, omdat het niet meegroeit met de rest van uw huid. Als u moeite heeft met de uiterlijke kenmerken van uw litteken, biedt een littekenbehandeling uitkomst. Beautify is deskundig in het camoufleren en versoepelen van littekenweefsel. We brengen uw litteken altijd zoveel mogelijk in overeenstemming met de omliggende huid, waardoor het resultaat natuurlijk is. Onze behandeling is onder andere geschikt voor het corrigeren van huidvervormingen na een operatie, vervagen van striae en verminderen van littekens in het gezicht. Voor we uw huid camoufleren met pigmenten, moet deze voldoende genezen zijn.

Onze littekenbehandeling: veilig en betrouwbaar

Beautify is ervaren in het behandelen van littekens, van kleine oneffenheden tot grote, verharde oppervlakten. We werken met verschillende technieken, afhankelijk van het soort litteken dat u heeft. Het aantal behandelingen dat nodig is voor een optimaal resultaat hangt af van de kenmerken van uw litteken en conditie van uw huid. We werken met de best geteste apparatuur en hoogkwalitatieve pigmenten van het merk Academie. Deze materialen zijn goedgekeurd door de Keuringsdienst van Waren. Om zeker te weten dat u onze littekenbehandeling veilig kunt ondergaan, nemen we tijdens de intake een GGD-vragenlijst door over uw gezondheid. 

NB Voor wij uw litteken behandelen mag u gebruik maken van de verdovende Emla-crème, op recept verkrijgbaar bij uw huisarts. Breng de crème een halfuur voor de behandeling ruimschoots aan op uw huid.

Uitgebreide, vrijblijvende intake – STAP 1

Voorafgaand aan de behandeling plannen we een persoonlijk intakegesprek bij ons in de praktijk. Wij vinden het erg belangrijk dat u ons vertrouwt en dat u zich tijdens de behandeling op uw gemak voelt. Daarom nemen we voor dit gesprek ruim de tijd. We beoordelen uw littekens en bespreken de geschikte littekenbehandeling. Eventueel doen we tijdens de intake al een kleurentest, waarmee we bepalen welke pigmentkleuren bij uw huid passen. In dat geval betaalt u een kleine bijdrage voor de materialen, de intake zelf blijft gratis.

Littekens vervagen en versoepelen – STAP 2

Indien de kleur van uw litteken lichter is ten opzichte van de rest van uw huid, dan camoufleren we met pigmenten. Als uw litteken groot en verhard is, zoals bij brandwonden, dan biedt de zogenaamde Scar Relaxation-methode uitkomst. Met een gefragmenteerde naald maken we minuscule gaatjes in het littekenweefsel, waardoor de huid ontspant. Het litteken behandelen we met een serum, dat uw weefsel versoepelt en het natuurlijke herstelproces van uw huid stimuleert. In veel gevallen zien we dat de doorbloeding weer op gang komt, waardoor de eigen huidskleur terugkeert.

Goede nazorg voor uw littekenweefsel – STAP 3

Samen zorgen we voor een optimaal herstel van de kwetsbare huid rondom uw littekens. Deze nazorg vinden wij net zo belangrijk als de littekenbehandeling zelf. U krijgt een verzachtend verzorgingsproduct mee en ontvangt een nabehandelingsformulier, waarin we uitleggen hoe u de huid het beste kunt verzorgen.