Tepelcorrectie of tepelreconstructie


Met medische pigmentatie (ook wel dermatografie genoemd) corrigeren of reconstrueren we uw tepel of tepelhof. Beautify doet zowel kleine tepelcorrecties als volledige tepelreconstructies na een borstoperatie. In veel gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar onze pigmentbehandeling, informeer naar de voorwaarden.

Tepelcorrectie

Een tepelcorrectie biedt uitkomst als u ontevreden bent over de vorm, kleur of grootte van uw tepel. Wellicht denkt u na over de mogelijkheden van tepelpigmentatie als uw tepels niet symmetrisch zijn of als u opvallende littekens hebt overgehouden na een borstverkleining. Met pigmenten geven wij uw tepel weer de gewenste vorm en camoufleren we littekens. We creëren een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Tepelreconstructie na borstkanker

U heeft borstkanker gehad en tijdens de borstoperatie was het niet mogelijk om uw tepel te behouden. Wel heeft uw borst weer vorm gekregen door een reconstruerende operatie. Ook de tepel kan met huid worden nagebootst, maar dan nog ontbreekt de kleur. Medische pigmentatie kan veel voor u betekenen. Door milde pigmenten aan te brengen in uw oppervlakkige huid reconstrueren we uw tepel en tepelhof. We creëren een zeer realistisch 3D-resultaat en spelen met licht en schaduw, waardoor het lijkt alsof de tepel echt op uw borst zit.
 

Onze veilige pigmentbehandeling en betrouwbare werkwijze

Beautify heeft ruime ervaring in medisch pigmenteren, of het nu gaat om een kleine tepelcorrectie of volledige tepelreconstructie. Het behandelen van uw tepel en/of tepelhof bestaat meestal uit 3 sessies, met tussenpozen van minimaal 6 weken. We werken met de best geteste apparatuur en behandelen met pigmenten van het merk Academie. Deze materialen zijn veilig en goedgekeurd door de Keuringsdienst van Waren. Om zeker te weten dat u een tepelcorrectie of -reconstructie veilig kunt ondergaan, nemen we tijdens de intake een GGD-vragenlijst door over uw gezondheid. 

NB U mag voor de tepelcorrectie of tepelreconstructie gebruik maken van de verdovende Emla-crème, op recept verkrijgbaar bij uw huisarts. Breng de crème een halfuur van te voren ruimschoots aan op uw huid.

Uitgebreide, vrijblijvende intake - STAP 1

Wij vinden het erg belangrijk dat u ons vertrouwt en dat u zich tijdens de behandeling op uw gemak voelt. Daarom nodigen wij u uit voor een uitgebreid, vrijblijvend intakegesprek bij ons in de praktijk. Hier zijn geen kosten aan ­­verbonden. Tijdens dit gesprek nemen we uw wensen door en vertellen we u wat de mogelijkheden zijn.

Tepelcorrectie of tepelreconstructie door medische pigmentatie - STAP 2

Tijdens de behandeling doen we kleine aanpassingen of voorzien we uw borst met een geavanceerde 3D-techniek van een nieuwe tepel en tepelhof. In de door u gewenste grootte, kleur en vorm. Het resultaat is mooi en genuanceerd, en de tepel past goed bij uw lichaam. Onder medische pigmentatie valt ook het corrigeren van littekens, bijvoorbeeld na een borstoperatie. Bekijk hiervoor onze pagina Littekenbehandeling.

Goede nazorg voor uw huid – STAP 3

Na een tepelreconstructie of tepelcorrectie is goede nazorg belangrijk voor een snel herstel van uw huid. Uiteraard begeleiden we u hierin. U ontvangt een verzachtend verzorgingsproduct en een nabehandelingsformulier, waarin we u precies uitleggen hoe u de behandelde huid verzorgt.